• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Hallottunk már több olyan szakértői véleményt, hogy a kismamák ne vezessenek.

Az érintett szakértőknek javalljuk, hogy egy 10 kilós zsákot magukra kötve próbáljanak nyáron 40 fokban munkába menni, majd onnan ugyanilyen úton a heti bevásárlást hazacipelni…

Lássuk be, nem jó megoldás, hogy 40 hétre erre kényszerítsük a kismamákat. Ugyanakkor kétségtelen, hogy várandósan veszélyesebb üzem az autóvezetés, még akkor is, ha te vagy a Párizs-Dakar-győztes Jutta Kleinschmidt. Amikor beköszönt a másállapot és tombolnak a hormonok, akkor saját magad számára is meglepő dolgokat produkálsz. Tegyük hozzá, ember legyen a talpán, aki nem válik dekoncentrálttá, miközben belülről folyamatosan piszkálják, böködik.

Adunk néhány tippet, mire figyelj kismamaként a volán mögött, hogy biztonságban célba érj.

vezetés várandósan

1. Készülj fel magadra

Bizony, ez a legfontosabb, hiszen bármennyire is tisztában vagy magaddal és képességeiddel, most sok minden megváltozik. A hormonoknak hála érzelmileg labilissá válsz és csökken a koncentrálóképességed, ezért ne lepődj meg, ha nem tudsz beparkolni egy olyan helyre, ahová 2 hete még simán beálltál, ráadásul ettől a sírás kerülget. Vezess óvatosabban, lassabban és körültekintőbben, tartsd be követési távolságot. Rá se ránts a dudálva száguldozókra!

Kalkuláld be, hogy könnyebben elfáradsz, ezért ne indulj hosszú útra egyedül. Nemcsak a multitask múlik el, de beköszönt az aluszékonyság is és ez a nap közepén, a kocsiban is rád törhet. Az alváskényszer olyan méreteket ölthet, hogy megeshet, egy hosszabb piros lámpánál dudálásra ébredsz. Ha rád telepszik az álomkór, akkor állj meg, sétálj egy picit, hogy felélénkülj, ne kockáztass azzal, hogy félálomban lavírozol az utakon.

kismama sofőr

2. Terhességi tünetek

A kellemetlenségek nem várják ki a nyugodt pillanatokat, az autóban is simán megkörnyékeznek. Ha rosszul vagy semmiképp se ülj kocsiba! Távolítsd el az összes illatosítót, hogy ne irritáljon a szaguk és mindig legyen az autóban víz és némi keksz, hogy akkor is komfortosan érezd magad, ha dugóba keveredsz.

terhes nő vezetési tanácsok

3. Mi van az övvel?

Sok kismama kerek perec megtagadja az öv használatát, kényelmetlennek találják, illetve a babát féltik tőle. Mások csipeszekkel és egyéb módszerekkel szabják lazára az övet – ami lehet, hogy kényelmesebb, de nem biztonságos megoldás. Már a terhesség 2. hónapjától ajánlott az övterelő használata, ami segít a has alatt elvezetni a biztonsági övet, megakadályozza, hogy a felcsúszó biztonsági öv egy esetleges baleset során megnyomja a hasat. Amennyire lehet, ülj egyenesen az ülésben, ha nagyon lecsúszol, nem fogsz jól látni és az bizony kellemetlen, ha te vezetsz. Inkább készíts egy párnát a derekadhoz, hogy kényelmesebben tudj ülni.

4. Mikortól ne?

Hallgass magadra és tested jelzéseire – amikor már kényelmetlenül érzed magad a kocsiban, hamar elfáradsz, türelmetlen vagy, akkor már ne nagyon vezess, tök mindegy, hogy ez a hatodik vagy a kilencedik hónapban következik be. Az általános tanács az, hogy lehetőleg a kilencedik hónaptól engedd át a sofőr szerepét másnak, vagy csak egészen rövid távokra indulj kocsival.

 

2018-12-01
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Örömünkre szolgál, hogy a Skyguard által biztosított, kedvezményekkel járó üzemanyagkártyát Ügyfeleink többsége rendszeresen használja. A szolgáltatóval kötött újabb megállapodásunk eredményeként, tovább bővíthetjük a kártya által nyújtott kényelmi szolgáltatásokat, melyek az alábbiak:

  – PLUSZ 1 DB OPEN TÁRSKÁRTYA

  – 24 ÓRÁS ASSISTANCE SZOLGÁLTATÁS
  A Szolgáltatás igénybevételének 3 fő kategóriája:
  ÖNHIBA: például lemerült akkumulátor, elveszett indítókulcs
  MŰSZAKI hiba: elektromos vagy mechanikai meghibásodás
  KÖZLEKEDÉSI BALESET

  >> További részleteket kérek <<

  Amennyiben továbbra is a kényelmet és a minőséget választja,
  igényelje üzemanyagkártyánkat vagy társkártyánkat
  mobil alkalmazása segítségével: Üzemanyagkártyák menüpont,
  vagy lépjen velünk kapcsolatba.

  Auto Securit Zrt.                           VISSZAHÍVÁST KÉREK!