• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A Porschénak, a Bentleynek, a Lamborghininek és a Rolls-Royce-nak jól megtérült, hogy szabadidő-autókkal beálltak a divat diktálta sorba. Tavaly a Ferrari is szándékot nyilvánított, hamarosan érkezik a Purosangue, vagyis a „telivér”.

A Ferrari több modellt is bemutatott a tavalyi évben, új tagokkal is bővítve palettáját.

2020 várhatóan csendesebb lesz, de 2021-re ígérik a márka első emelt hasmagasságú modelljének, a Purosangue-nak az érkezését is. A telivér nem egyedül érkezik, hanem egy 15 modellből álló portfólió egyik modelljeként. Az új gyártási stratégia két termékvonalra bomlik, lesz egy hátsó-középmotoros platform a hagyományos, kétüléses sportautók számára, valamint lesz egy első-középmotoros layout, amire a 2+2, 4, 5 vagy akár még több személyes autókat is ráépítheti majd a vállalat.

Viszonylag keveset tudni az új olasz telivérről: a cég saját orrmotoros műszaki alapjaira épül majd, és várhatóan hibrid hajtáslánca lesz Az erőről vélhetően az olaszok V12-es egysége gondoskodik majd, amivel pl. Urus-nál erősebb lesz, hiszen abban „csak” egy V8-as kapott helyet. Ezzel persze valószínűleg drágább is lesz. Hogy elkerüljék a SUV kategóriát, FUV-nak keresztelve újat alkottak számára (Ferrari Utility Vehicle).

 

Sok vihart kavart az autó elnevezése is.

Egyrészt sokak számára felháborító a gondolat is, hogy a telivér nevet kapja, mert nem tartanak méltónak a márkához egy Ferrari szabadidő-autót.

Másrészt nemrég a Financial Times arról számolt be, hogy a Ferrari ellentétbe került egy nonprofit jótékonysági szervezettel a Purosangue név használatával kapcsolatban.

A még be sem mutatott nagy teljesítményű SUV neve a „telivér”, „fajta tiszta” mellett „tiszta vért” is jelent. Nos, létezik egy alapítvány is ezen a néven, nevével is tükrözve a sportban alkalmazott dopping elleni küzdelmet. Az alapítvány doppingellenes munkája mellett edzőtáborokat hoz létre és finanszírozza az idősek egészségügyi ellenőrzését. Az alapítvány ruházati cikkek és egyéb termékek védjegyeként regisztrálta a Purosangue szót 2013-ban. Megpróbáltak ugyan megegyezésre jutni a Ferrarival, de mivel ez nem sikerült, így megakadályozták a Ferrari védjegybejegyzését Európában. A Ferrari azon érvre épít, hogy mivel az elmúlt 5 évben nem volt elég aktív az alapítvány, ezért nincs joguk a névhasználat kizárólagosságának megtartásához.

Március 5-én kiderül, hogy kinek a javára dönt a bolognai bíróság a névhasználat ügyében.

2020-02-05
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Örömünkre szolgál, hogy a Skyguard által biztosított, kedvezményekkel járó üzemanyagkártyát Ügyfeleink többsége rendszeresen használja. A szolgáltatóval kötött újabb megállapodásunk eredményeként, tovább bővíthetjük a kártya által nyújtott kényelmi szolgáltatásokat, melyek az alábbiak:

  – PLUSZ 1 DB OPEN TÁRSKÁRTYA

  – 24 ÓRÁS ASSISTANCE SZOLGÁLTATÁS
  A Szolgáltatás igénybevételének 3 fő kategóriája:
  ÖNHIBA: például lemerült akkumulátor, elveszett indítókulcs
  MŰSZAKI hiba: elektromos vagy mechanikai meghibásodás
  KÖZLEKEDÉSI BALESET

  >> További részleteket kérek <<

  Amennyiben továbbra is a kényelmet és a minőséget választja,
  igényelje üzemanyagkártyánkat vagy társkártyánkat
  mobil alkalmazása segítségével: Üzemanyagkártyák menüpont,
  vagy lépjen velünk kapcsolatba.

  Auto Securit Zrt.                           VISSZAHÍVÁST KÉREK!