• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

A Ferrari hamarosan új limitált szériás modellt mutat be saját média csatornáin. A 812 Superfast Gran Turismo különkiadásának már megjelentek az első hivatalos fotói, sőt, a képek mellé adtak pár lényeges infót is, ugyanakkor a járgány a neve egyelőre titok (ugyanakkor a híresztelések szerint a Versione Speciale nevet kapta.)

A 812 Superfast alapjára épülő különlegesség megkapta a Ferrari eddigi legerősebb és legnagyobb fordulatszámú motorját. A 6,5 literes V12-es motor teljesítményét 830 lóerőre hangolták át, és 9000 fordulat/perc helyett 9500/perc fordulatszámon pörög. Ezek a számok még a Ferrari utcai autóinak körében is kirívóak, egyetlen közúti modelljük sem büszkélkedhetett hasonlókkal.

A nyomatékot és a valós teljesítményt egyelőre nem tudni, de vélhetően veri a standard modell 2,6 másodperces 0-100-as idejét.

A 812 Superfast limitált szériájának tömege a szénszálas anyagok használatának növelésével tovább csökkent, de még nem tudni, hány kilótól szabadult meg ezáltal. Módosult a karosszéria is, a hátsó szélvédőt alumínium panelre cserélték és örvénykeltő réseket alakítottak ki rajta, a kipufogóvégek a diffúzor két szélére kerültek, nagyobbak a hátsó szárnyak – összességében sokat változtattak az autó arányain.

Belül azonban a limitált kiadású modellek nagyon hasonlítanak az alapmodellhez, csak minimálisak a változások.

Egyelőre nem tudni, hogy csak ezüst-sárga színben lesz-e kapható, sőt azt sem, hogy darab készül belőle. A május 5-i hivatalos debütálásán azonban minden kiderül majd a limitált kiadású modellről.

2021-04-25
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok