• +36 1 209 4685

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Sok előnnyel jár, ha a céges flotta vagy annak egy része elektromos autókból áll. Az előnyökről írtunk már korábban, most a dolgozói töltéselszámolást támogató szolgáltatásunkat szeretnénk bemutatni.

A céges elektromos autók számának emelkedésével egyre inkább előtérbe kerül a munkáltató és a gépjármű használója közötti elszámolás kérdése.

Három töltési móddal érdemes kalkulálni:

 • A cégnél történő töltés praktikus, bár a legtöbb helyen komoly logisztikát igényel, ha nincs elegendő töltőhely.
 • A fizetős helyeken való külső töltés esetén a munkáltató nevére szóló számla alapján elszámolható.
 • Nagyon praktikus és kézenfekvő az otthoni töltés, ennek viszont az elszámolása a cég és a munkavállaló között korántsem olyan egyértelmű, mint a fenti esetekben. Megoldási lehetőség lehet a munkáltató nevére felszerelt külön mérőóra, amelynek alapján a szolgáltató az áramdíjat – üzleti tarifákkal – a cég nevére számlázza. További lehetőség, hogy a cég költségtérítést fizet, tételes költségelszámolással. Minkét módszer meglehetősen bonyolult, így nem csoda, ha egyszerűbb megoldásra vágysz. Létezik jobb módszer: rendkívüli módon leegyszerűsíti az elektromos autók otthoni töltésének elszámolását, ha a Skyguard eCar Managert választod!

Összefoglaltuk az eCar Manager használatának előnyeit:

Az elektromos autóba vételezett áram kerül mérésre
 A gépjármű rendszere által jelzett töltöttségi érték kerül rögzítésre, figyelembe véve az akkumulátor aktuális maximális kapacitását. Ehhez nem kell külön mérőóra, vagyis nem kell elveszned a bürokratikus útvesztőben, költséget és időt, utánajárást takaríthatsz meg.

Nincs szükség további beruházásra
A vállalat számára az elektromos autók otthon töltése kapcsán nem jelentkeznek beruházási költségek, mivel töltőberendezés telepítése nélkül válik mérhetővé a felhasznált árammennyiség.

Könnyen elszámolható
Az otthoni töltések költsége béren kívüli juttatásként megtéríthető a munkavállalók részére, amely a vállalat számára is gazdaságos és elszámolható módot jelent.

Bírsággarancia
A zöldrendszámos autók egyre több helyen kénytelenek parkolási díjat fizetni, ezzel párhuzamban már a parkolási bírságokkal is kalkulálni kell. Mindegy, hogy a bírságokat a dolgozó vagy a munkáltató fizeti, ugyanolyan bosszúsággal jár. Ez is elkerülhető az eCar Manager használatával, hiszen a szolgáltatás kiegészítéseként a közterületi parkolás (parkolási díjfizetés) vagy akár az illetéktelen gyorsforgalmi úthálózat használata (e-matrica) esetén a jogosultság automatikusan megvásárlásra kerül –bírsággaranciával.

Havi riport
Az eCar Manager rendszámra lebontva készít riportokat, ezekben az is látható, ha több sofőr töltötte otthonában a gépjárművet. Külön hasznos ez a szolgáltatás abban az esetben, ha több dolgozó használja ugyanazt a járművet, hiszen nyomon követhetővé válik az is, hogy hol töltötték az autót.

A rendszer használata egyszerű, a riportok egyértelműek, könnyen és jól felhasználhatók. Ráadásul az eCar Manager használata nem csak a töltéselszámoláshoz nyújt megoldást, hanem számtalan egyéb gondot is levesz mind a munkáltató, mind a dolgozó válláról.

2023-03-10
 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Tisztelt Ügyfeleink!

  Mindenekelőtt szeretnénk kifejezni hálánkat és köszönetünket a türelemért és támogatásért, amelyet az elmúlt időszakban kaptunk.

  Az Önök együttműködése és megértése kiemelkedő fontosságú számunkra, melyből rengeteg energiát kaptunk, köszönjük.

  A napokban történt technikai kimaradást sajnáljuk, elkötelezettek vagyunk abban, hogy szolgáltatásainkat mihamarabb újra a megszokott színvonalon biztosítsuk.

  A köszönetünk mellett ígérjük, hogy továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy Önöket minél magasabb színvonalon szolgáljuk ki.

  Auto Securit Zrt.