A 2013-ban  bevezetett magyarországi E-útdíj rendszer alapján a 3,5 tonna feletti össztömeggel rendelkező gépjárművek számára díjköteles az úthálózat többsége. Hazánkban mintegy 200 útdíjköteles útszakasz van. A korábbi D2, D3, D4 kategóriákba tartozó járművek a naprakész elektronikus útdíjfizetési rendszerbe kerültek át. A tehergépkocsik és kamionok számára kötelező idén is az e-útdíj fizetés. Az útdíjat jelenleg többféleképpen  is ki lehet fizetni – flottakövetési szolgáltató segítségével fedélzeti eszközön keresztül, illetve viszonylati jeggyel, amely előre megváltható. A legkényelmesebb megoldás, ha viszonylati jegy helyett a Skyguard GPS flottakövetési rendszerén keresztül csatlakozik az E-útdíj rendszerhez. A fedélzeti egységgel végrehajtott bevalláshoz nem szükséges az útvonal előzetes meghatározása, ami nagyobb rugalmasságot biztosít a fuvarozónak.

  • E-útdíj (Eútdíj) bevallásra kötelezett?
  • Kényelmes és megbízható E-útdíj (Eútdíj) bevallási rendszert keres?
  • Szeretné költségcsökkentési funkciókkal bővíteni GPS flottakövető rendszerét?

ISMERJE MEG A SKYGUARD E-ÚTDÍJ BEVALLÁSI MEGOLDÁSÁT!

Az Auto Securit Zrt, mint szerződött és auditált bevallási közreműködő az elsők között biztosította ügyfeleinek Magyarországon az E-útdíj bevallásra való megfelelését. Valamennyi alkalmazottunk hozzáadta tudását, erejét, munkáját, hogy az útdíjfizetés indulása előtt, a már flottakövető szolgáltatással nálunk szerződött ügyfelei számára az első naptól zökkenőmentessé tegye a fizetős útszakaszok használatát a már beépített fedélzeti eszközzel, így megelőzve a viszonylati jegy vásárlásával járó kezdeti nehézségeket. Mára a fizetős útszakaszokat rendszeresen használó 3,5 t feletti gépjárművek tulajdonosai belátták, milyen kényelmet és biztonságot nyújt fedélzeti eszköz adatszolgáltatásával kiegyenlíteni az úthasználatra vonatkozó használatarányos díjat.

 
3,5 TONNÁT MEGHALADÓ GÉPJÁRMŰVÉBEN GPS FLOTTAKÖVETÉSI RENDSZER TALÁLHATÓ?

Ha Ön flottakövetési rendszert alkalmaz, 3,5 tonnát meghaladó gépjárművében lehetősége van az E-útdíj bevallását a társaságunk által telepített rendszer segítségével megtenni. Amennyiben rendelkezik erre alkalmas rendszerrel, nincs más teendője, mint megkeresi értékesítőnket, aki aktiválja a szolgáltatási funkciót, és kiadja Önnek a regisztrációs kódot. Ha esetlegesen nem biztos benne, hogy flottakövetési rendszere alkalmas-e erre, értékesítőink segítenek ennek megválaszolásában. Ön még nem ügyfelünk, de E-útdíj bevallására is alkalmas flottakövetési rendszert szeretne járművébe telepíteni? Keresse értékesítésünket! Ezen rendszerek az E-útdíj használatán felül számos költségcsökkentési funkcióval bővíthetők.

 
HOGYAN CSATLAKOZHAT AZ E-ÚTDÍJ (EÚTDÍJ) RENDSZERHEZ?

Új ügyfélként, amennyiben nem rendelkezik Skyguard szolgáltatással, elsőként fel kell keresnie értékesítői csapatunk egyik tagját. Kollégánk körültekintően felméri az igényeket és ez alapján javasol kiegészítő szolgáltatásokat, megfelelő eszközt. Skyguard egység megvásárlását követően történik meg a szerződéskötés és a fedélzeti egység beszerelése. A regisztrációs szám kibocsátását követően ahhoz, hogy igénybe vehesse az  E-útdíj bevallást, regisztrálnia kell a HU-GO felületén és egy egyenlegfeltöltést kell elvégezni. Az OBU működésének ellenőrzését követően Ön csatlakozott a fedélzeti eszközön keresztül történő E-útdíj bevallók táborához. Skyguard csapatának köszönhetően tehergépjárművét  is  prémium  flottakövetési szolgáltatással tudhatja biztonságban.

 
FEDÉLZETI ESZKÖZ, AZAZ OBU (ON BOARD UNIT)

Az autóba beépített útdíj fizetéshez adatszolgáltatásra alkalmas és egyben flottakövető eszközt, (ezentúl „beépített” eszköz”) és a szivargyújtón keresztül működő eszközt (ezentúl „szivargyújtós eszköz”) is OBU-nak hívjuk.

A szivargyújtós eszköznek egyszeri vételára van, ezzel az ügyfél tulajdonába kerül az OBU eszköz. Szakszerű beépítést nem igényel. Két éven keresztül az eszköz üzemeltetéséhez egyéb díjfizetés nem merül fel. Két év elteltével újra fel kell tölteni az eszközben lévő SIM kártyát, az aktuális SIM kártya használati díjjal. A szivargyújtós eszköz kizárólag E-útdíj bevallására alkalmazható Magyarországon az Auto Securit Zrt. bevallási közreműködése esetében. A szivargyújtós eszközt annak használata előtt a Hu-Go oldalon hozzá kell rendelni az adott tehergépjárműhöz. Egy darab szivargyújtós eszközt akár több gépjárműhöz is lehet használni egymás utáni időpontokban, ennek megoldása azonban némi kényelmetlenséggel jár: minden egyes gépjárműváltás esetén ki kell regisztrálni az előző autó mellől, illetve fel kell regisztrálni az új autóhoz a Hu-Go oldalon. Ezért javasoljuk minden érdeklődőnek, amennyiben megoldható, annyi fedélzeti eszközt használjon, ahány tehergépjármű közlekedik a fizetős utakon.

Beépített eszközt azon felhasználók részére javasolunk, akik az útdíj fizetés mellett flottakövető szolgáltatásra is igényt tartanak. Beépített eszköz használata esetén az ügyfél hozzáférést kap egy internetes flottakövető oldalhoz, ahol saját gépjárműveit (Magyarország területén online) pillanatnyi utcaszintű térképen nyomon tudja követni, utólagos útvonal nyilvántartást tud nyomtatni. Bővíthető az eszköz az alaplogisztikán felül többek között üzemanyag-, üzemóra méréssel, sofőrazonosítással, elektronikus menetlevéllel, raktér hőmérséklet figyeléssel, hivatali-, magánút elválasztó kapcsolóval. A beépített eszköz, mint neve is mutatja, szakszerű beépítést igényel. Szakszerű beépítés az Auto Securit Zrt. szerződött szervizpartnereivel országos lefedettségű. Szerződött szervizpartnereink akár az ügyfél által megjelölt helyen, akár saját szervizükben beszerelik, szükség esetén javítják az eszközt.

 
E-ÚTDÍJ (EÚTDÍJ) MOBILTELEFONOS ALKALMAZÁS

Skyguard E-Útdíj kapcsoló a Google Play vagy iTunes áruházból ingyenesen letölthető Android mobil alkalmazás, amely segítségével a hazai HU-GO rendszerben bármikor könnyedén ellenőrizhetjük és módosíthatjuk a díjfizetést befolyásoló legfontosabb paramétert: a járművek tengelyszámát. Webes és telepített flottakövetési alkalmazás összeköttetésbe kerül okostelefonunkkal, ami azonnal jelzi, ha valamilyen változás történt. Ezeket a változtatásokat a mobil alkalmazás is érzékeli. A tengelyszám, a háttérben történt 1 perces lekérések alapján megváltozhat felhasználói beavatkozás nélkül is. Ekkor az állapot információs részben látható az állapotváltás tartalma. Okostelefonos alkalmazásban a tengelyszám kijelzésre kattintva, a tengelyszám választó képernyő jelenik meg. A rendszámra kattintva a rendszám lista képernyő jelenik meg, ahol egy másik gépjárműre válthat a felhasználó. A sofőr azonnal értesül arról, hogy milyen tengelytáv van érvényben a rendszámhoz (percenkénti frissítés), illetve van-e észlelt hiba a rendszerben.

 

Tovább az E-útdíj, OBU-Easy oldalra!