• +36 20 933 3446

  Felügyeleti központ

 • +36 1 555 4400

  Ügyfélszolgálat

 • +36 1 920 6060

  Mobil support

 • HU | EN

  Nyelv

Az elektromos autók CO₂ lábnyoma: Hogyan számolható el az otthoni töltés?

Az elektromos járművek (EV) előretörése átformálja a közlekedés jövőjét. A zéró károsanyag kibocsátás és az üzemanyag költségek csökkentése miatt egyre több ember választja az elektromos meghajtást. Azonban az EV tulajdonosok számára az egyik legfontosabb kérdés a töltés: hogyan, hol és mennyi ideig tart? Ebben a cikkben az otthoni töltés lehetőségeit vizsgáljuk meg.

Monitorozható az elektromos töltés

Az elektromos autók esetében nem csak az áram mennyisége, hanem annak eredete is fontos. A Skyguard eCar Manager szolgáltatása lehetővé teszi a töltés monitorozását, figyelembe véve a töltött energia CO₂ tartalmát és az akkumulátor maximális kapacitását.

Ez a szolgáltatás kiemelten fontos lehet azoknak a cégeknek, amelyek elektromos flottára szeretnének váltani. Az így rögzített adatok alapján pontosan látható, mennyit takaríthatnak meg a hagyományos autók üzemeltetéséhez képest.

Otthoni töltés: könnyű, gazdaságos és zöld

Az elektromos autók otthoni töltése nem csak kényelmes, de költséghatékony is. A Skyguard eCar Manager szolgáltatásának köszönhetően a töltött áram mennyisége monitorozható és elszámolható, akár abban az esetben is, ha hordozható (vésztöltő) berendezéssel történik a töltés. Az otthoni töltés így a munkavállalók számára megtéríthető.

Parkolási bírságok elkerülése zöld rendszámú autóknál

Az eCar Manager szolgáltatás további előnyt is biztosít a zöld rendszámmal rendelkező autók tulajdonosai számára: bírsággaranciát a parkolási díjfizetéshez. Az elmúlt időszakban Magyarország 14 vidéki városában megszüntették a zöldrendszámú autók parkolási díjmentességét. Ezt a változást kezelve, az eCar Manager szolgáltatás automatikusan megvásárolja a parkolási jogosultságot, így az elektromos meghajtású járművek vezetőinek nem kell tartaniuk a parkolási bírságoktól.

Az energia menedzsment rendszer támogatása

Az irodaházak energia menedzsment rendszere a fali töltőkészülékek teljesítményét felügyeli. Az eCar Managernek köszönhetően hozzáférhet a járművek akkumulátorainak aktuális töltöttségi szintjéhez, amit a Type2 csatlakozón keresztül nem lehet megállapítani. Így a töltési energia dinamikusan igazítható a járművek igényeihez, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez. Az eCar Manager segítségével a járművek mozgásának és szabad kapacitásának információi alapján a váltóáramú töltés is optimalizálható, és megtervezhető az éves energiafelhasználás.

Az elektromos autók CO₂ lábnyoma

Az környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) tényezők egy vállalat fenntarthatósági teljesítményének mérőszámai. Fontos a vállalkozásoknak, mert hosszú távon növelhetik a vállalatok értékét, csökkenthetik a kockázatokat, és javíthatják a befektetői és fogyasztói megítélést.

Az elektromos autókba vételezett áram széndioxid tartalma kiváló lehetőséget ad az ESG (Environmental Social Governance) riportban történő megjelenítésre.

A Skyguard eCar Manager szolgáltatásával kimutatható, hogy mennyivel kisebb ökológiai lábnyommal jár az elektromos hajtású járművekkel történő közlekedés.

Összefoglalás

A Skyguard innovatív megoldásai segítenek a vállalatoknak, hogy figyelembe véve a sajátos igényeiket, saját elektromosautó flottát alakítsanak ki, és ezáltal költségkímélő stratégiát alkossanak. A dolgozók egyszerűen és kényelmesen tölthetik fel autóikat otthonukban is. Az elektromos autók nem csak költséghatékonyak, de környezetbarátok is, ezért ideális választásnak bizonyulnak a cégek számára, miközben lehetőséget adnak a zöld közlekedés előnyeinek kiaknázására.

 • FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE

  Olvasson autós híreket és érdekességeket a nagyvilágból!

  Regisztrálok

 • ×

  Közlemény

  Az Auto Securit Zrt. cégjegyzékszáma: (Cg.01-10-044381; székhelye: 1039 Budapest, Szentendrei út 407. szám) az általa nyújtott, GPS és GPRS technológián alapuló szolgáltatásai tekintetében alkalmazott Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) az I. fejezet 12.1. pontjában foglaltakra figyelemmel az alábbi közleményt teszi közzé.

  Az Auto Securit Zrt. Általános Szolgáltatási Feltételeinek (ÁSZF) III. fejezet 3.1.2. pontja 2023. december hó 01. napi hatállyal módosításra került

  Budapest, 2023. december hó 01.

  Auto Securit Zrt.